GEZOCHT
Stagiair Journalistiek of (leerling)journalist gezocht voor de kranten- en internetredactie van De Binnenvaartkrant

De Binnenvaartkrant is een medium voor de binnenschippers. De krant is gestart in 1997 en in de zomer van 2015 toe aan een upgrade van de redactie van zowel de papieren versie als de internetkrant. Er komt meer de nadruk te liggen op actueel - zowel sociaal-economisch, menselijk als technisch - nieuws, innovatie, discussie en opinie. Alles heeft een relatie met de kleine samenleving die de binnenvaart is in Noord-West-Europa.

Wij bieden je een uitdagende baan met goede begeleiding voor beginnende journalisten. De wereld van de (binnen)scheepvaart is dynamisch en veelzijdig. Het gaat niet alleen om de techniek van het varen of de economie van de bedrijvigheid, er zit ook een menselijke kant aan. Weinig andere bedrijfstakken kennen zo’n diepgaande band met de families van de ondernemers.

Dat betekent dat de interesse van jou in de scheepvaart natuurlijk een pre is, maar zeker ook de interesse in de mens erachter en in de complexe wereld van een samenleving binnen de grote maatschappij. Een geweldige uitdaging voor een journalist om zich daarin te verdiepen en om de berichtgeving daarvan vorm te geven, zowel in tekst als in beeld.

Voor het redactieteam van De Binnenvaartkrant – zowel van de papieren versie als van de digitale publicaties – betekent jouw komst een extra impuls met ideeën en creatieve plannen om de berichtgeving verder te verbeteren met eigentijdse interpretaties en voor de lezers voer voor discussies.

• Er is plaats voor stagiaires journalistieke of communicatieve opleiding (HBO) om ervaring op te doen in tal van aspecten van het journalistieke vakgebied.
• Er is tevens plaats voor een (leerling)journalist.

Voor beide vacatures geldt:
• je bent handig met internet en vooral de sociale media
• je kan goed, prettig leesbaar Nederlands schrijven
• je bent flexibel in je werktijden (nieuws speelt zich niet alleen af tussen 9 en 5)
• je bent bereid in het veld te werken
• je durft mensen aan te spreken
• je vindt elk onderwerp interessant genoeg om je in te verdiepen

Heb je de indruk dat het bovenstaande op jou van toepassing is en voel je je uitgedaagd, neem dan contact op met:

Michel Gonlag
MG Redacties
0653244445
michel@mgredacties.nl


Contactgegevens
MG Redacties BV
Redactiebureau in Rotterdam
binnenvaart biologie churchill columns darwin duitsland engeland evolutie ferdinand frankrijk hitler new york nicholas nicholas ii oorlog oostenrijk-hongarije ottomanen pim rusland sarajevo ultimatum wilhelm wilhelm ii wo i